Om Lia Terapi

Om Lia Terapi i Trysil


Ved Lia terapi har vi et bredt behandlingstilbud.


Vi er ledende i regionen på kompetanse og driver forskningsbasert diagnostikk og behandlingsvirksomhet. Vi har et tverrfaglig behandlingstilbud med 4 fysioterapeuter, 1 manuellterapeut og spesialist i idrettsmedisin, 1 psykomotorisk fysioterapeut, 1 akupunktør og fysioterapeut og 1 fysioterapeut med bred gruppetrening erfaring.
Vår filosofi består av en helhetlig tilnærming til pasienten i form av en grundig vurdering med påfølgende god og effektiv behandling. Det kreves ingen henvisning for å gå til fysioterapeut, men vi samarbeider tett både med fastleger og sykehus spesialister.


Manuell Terapi i Trysil


Manuell Terapi er en 2 års videreutdanning som bygges oppå en 4 års fysioterapi utdannig.


Manuellterapi er effektivt ved nakke, rygg og bekkensmerter

Forskning og klinisk erfaring har vist at manuell terapi er spesielt effektivt ved nakke, rygg og bekkensmerter.

Manuellterapeuter er utdannet til å være primærkontakter dvs. du som pasient kan gå direkte til manuellterapeuten, du må ikke innom lege først. Manuellterapeuten kan også henvise til bildediagnostikk og legespesialist og ved behov sykemelde inntil 12 uker.

Behandlingsform

Behandlingsformen høster stor internasjonal anerkjennelse. Vår manuellterapeut har lang erfaring og tilbyr en grundig utredning av muskelskjelett problemer med et evt. påfølgende behandling og opptrening.

 

Les ev. mer om manuellterapi ved å trykke på denne linken: MANUELTERAPI


Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi i Trysil


Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi er en spesialisering innen fysioterapien som krever 2 års videreutdanning.

Terapeuten retter oppmerksomheten mot personers funksjon, spesielt med hensyn til: - muskulære forhold og pust - kroppsholdning og vanestillinger - bevegelsesmønstre og –vaner - kroppens ledighet og balanse - stabilitet og omstillingsevne - kroppslige reaksjons- og væremåter - kroppskontakt og fortrolighet til egen kropp Kroppen er innfallsvinkelen i psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi, uansett hvilke metoder som benyttes.

De vanligste virkemidlene er ulike former for øvelser, bevegelser, massasje og sansestimulering. Samspillet mellom muskulatur, pust og bevegelser står alltid sentralt. Fysioterapeuten legger vekt på aktiv deltagelse fra pasientens side, og på samtaler og refleksjon over pasientens reaksjoner og opplevelser.


Akupunktur i Trysil


Akupunktur baserer seg på læren om livsenergien -Qi- som sirkulerer i kroppen gjennom et nett av baner som kalles meridianer.

Ubalanse i denne energitransporten kan føre til kroppslige og mentale plager.

På avgrensede områder langs meridianene finner vi akupunkturpunkter som blir stimulert for å regulere kroppens energi.

På senteret jobber en akupunktør med 3-årig utdannelse fra Norsk akupunkturskole (NFKA). Hun kan bistå ved problemer som skyldes ubalanse i kroppen. Dette kan bla. oppleves som smerter, søvnproblemer, hodepine, migrene, fordøyelsesproblemer og allergier.

Vår akupunktør har også spesialisering innen barneakupunktur.


Idrettsfysioterapi i Trysil


Idrettsfysioterapi er en spesialisering i fysioterapifaget. F

ysioterapeutene har god kunnskap i diagnostisering og behandling av aktivitetsrelaterte plager. Dette gjelder alle nivåer fra mosjonister til toppiddrettsutøvere.

Vår fysioterapeut med denne spesialiseringen har lang erfaring innen forebygging og behandling av idrettsskader, som fysioterapeut på Olympiatoppens Toppidrettsenter i Oslo, VIF Fotball, friidrettslandslaget, brytelandslaget, sjefsfysioterapeut i Norges Skiforbund, alpinlandslaget, deltatt i flere EM, VM og OL som fysioterapeut for.

Vi sørger for at kunder med idrettsrelaterte plager får hurtig og adekvat behandling, for å komme raskt og sikkert tilbake til sin idrett eller jobb.


Trykkbølgebehandling i Trysil.


Vi kan også tilby radial trykkbølgebehandling i Trysil. Vi behandler kroniske senebetennelser bla. i skulder, albue, hofte, kne akillessener med god effekt. Du kan lese mer om dette på: http://www.ergomove.no


Ultralydundersøkelse i Trysil


Ultralyd benyttes som bildediagnostikk verden over og kan i mange tilfeller erstatte MR eller røntgen. Ultralyd kan vise skader på sener og ben, forkalkninger, væske i ledd og betennelse. På Lia terapi benyttes ultralyd til å treffe helt presist ved kortisoninjeksjoner eller ved ”dry needling”


Bilder fra senteret:

(Klikk på bildene)

Spenst Trysil
Liavegen 11
2420 TRYSIL
Tlf. 62 45 01 74
Faks 62 45 03 35
E-post spenst-t@online.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern