Om Lia Terapi

Om Lia Terapi


Vi tilbyr Fysioterapi med spesialistkompetanse og akupunktur.
Fysioterapeuter har god kunnskap og erfaring om kroppen og dens muligheter for bevegelse. Vi har dyktige fysioterapeuter som gjør sitt ytterste for å imøtekomme ditt behov. Prinsipper som ofte vektlegges er smertedempende behandling sammen med hensiktsmessige øvelser for å bedre kroppens funksjon og forebygge nye plager. Vår filosofi består av en helhetlig tilnærming til pasienten i form av en grundig vurdering med påfølgende god og effektiv behandling. Det kreves ingen rekvisisjon for å bli undersøkt, men det vil bli rimeligere for pasienten og mer betryggende om legen først har vurdert pasienten.


Manuell Terapi


Manuell Terapi er en 2 års videreutdanning som bygges oppå en 4 års fysioterapi utdannig. Forskning og klinisk erfaring har vist at manuell terapi er spesielt effektivt ved nakke, rygg og bekkensmerter. Manuellterapeuter er utdannet til å være primærkontakter dvs. du som pasient kan gå direkte til manuellterapeuten, du må ikke innom lege først. Manuellterapeuten kan også henvise til bildediagnostikk og legespesialist og ved behov sykemelde inntil 8 uker. Manuellterapeuten kan også henvise til fysioterapi. Behandlingsformen høster stor internasjonal annerkjennelse. Vår manuellterapeut har lang erfaring og tilbyr en grundig utredning av muskelskjelett problemer med et evt. påfølgende behandling og opptrening. Les ev. mer om manuellterapi på www.manuellterapi.com

Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi


Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi er en spesialisering innen fysioterapien som krever 2 års videreutdanning. Terapeuten retter oppmerksomheten mot personers funksjon, spesielt med hensyn til: - muskulære forhold og pust - kroppsholdning og vanestillinger - bevegelsesmønstre og –vaner - kroppens ledighet og balanse - stabilitet og omstillingsevne - kroppslige reaksjons- og væremåter - kroppskontakt og fortrolighet til egen kropp Kroppen er innfallsvinkelen i psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi, uansett hvilke metoder som benyttes. De vanligste virkemidlene er ulike former for øvelser, bevegelser, massasje og sansestimulering. Samspillet mellom muskulatur, pust og bevegelser står alltid sentralt. Fysioterapeuten legger vekt på aktiv deltagelse fra pasientens side, og på samtaler og refleksjon over pasientens reaksjoner og opplevelser.

Akupunktur


Akupunktur baserer seg på læren om livsenergien -Qi- som sirkulerer i kroppen gjennom et nett av baner som kalles meridianer. Ubalanse i denne energitransporten kan føre til kroppslige og mentale plager. På avgrensede områder langs meridianene finner vi akupunkturpunkter som blir stimulert for å regulere kroppens energi. På senteret jobber en akupunktør med 3-årig utdannelse fra Norsk akupunkturskole (NFKA). Hun kan bistå ved problemer som skyldes ubalanse i kroppen. Dette kan bla. oppleves som smerter, søvnproblemer, hodepine, migrene, fordøyelsesproblemer og allergier. Vår akupunktør har også spesialisering innen barneakupunktur.

Idrettsfysioterapi


Idrettsfysioterapi er en spesialisering i fysioterapifaget. Fysioterapeutene har god kunnskap i diagnostisering og behandling av aktivitetsrelaterte plager. Dette gjelder alle nivåer fra mosjonister til toppiddrettsutøvere. Vår fysioterapeut med denne spesialiseringen har lang erfaring innen forebygging og behandling av idrettsskader, som fysioterapeut på Olympiatoppens Toppidrettsenter i Oslo i 7 år, VIF Fotball, friidrettslandslaget, brytelandslaget, sjefsfysioterapeut i Norges Skiforbund, alpinlandslaget, deltatt i flere EM, VM og som fysioterapeut for Olympiatoppens tropp til OL i Salt lake City i 2002, til OL i Athen 2004, og OL i Torino 2006. Vi sørger for at kunder med idrettsrelaterte plager får hurtig og adekvat behandling, for å komme raskt og sikkert tilbake til sin idrett eller jobb.

Trykkbølgebehandling i Trysil.


Vi kan nå tilby radial trykkbølgebehandling i Trysil. Vi behandler kroniske senebetennelser bla. i skulder, albue, hofte, kne akillesener med god effekt. Du kan lese mer om dette på: http://www.ergomove.no

Bilder fra senteret:

(Klikk på bildene)

Spenst Trysil
Liavegen 11
2420 TRYSIL
Tlf. 62 45 01 74
Faks 62 45 03 35
E-post spenst-t@online.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern